Обявиха бедствено положение в община Лъки

 Обявиха бедствено положение в община Лъки

“Положението наистина е притеснително и критично”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова

Бедствено положение е обявено, от тази сутрин, в община Лъки,

съобщи кметът Валентин Симеонов. По думите му, всички пътища в общината са затворени. През нощта наваля много сняг, около един метър е в град Лъки, още по-голяма е снежната покривка в селата Манастир и Борово, каза още Симеонов.

Човек на инсулин е блокиран на Кръстова гора, село Борово. Към мястото пътува екип на пожарната, за да окаже помощ, каза още кметът. Електрозахранването е прекъснато. Работи се от екипи на електроразпределителното дружество, но авариите са много. Има много паднали дървета и скъсани далекопроводи.

Ситуацията в общината е много тежка, каза още Симеонов. по думите му, и в момента продължава да вали сняг. Очакваме отговор от Областната управа в Пловдив за изпращането, в района, на тежка техника, която да помогне с почистването на пътищата.

Спасителен екип извади от преспите семейство възрастни хора, останали блокирани над 14 часа в кола в непроходим път,

съобщиха от Областната администрация. Мъжът и жената оцелели след прекарана нощ в лека кола Лада, с която тръгнали по горски път в района на местността “Печинско”.

Екипът спасители стигнали тази сутрин до затъналия в снега автомобил и извадили семейството. Жената е настанена в МБАЛ-Златоград с измръзване. Бедстващи хора в областта няма според данни на Областната администрация.

Осигурен е транспорт от пожарната за извозване на болна жена от с. Малка Арда, след като линейка не може да стигне до там. От Община Смолян ще се изпратят коли за две родилки в с. Кокарово и кв. Дунево, които трябва да бъдат спешно транспортирани до областната болница.

“Положението наистина е притеснително и критично”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова

пред Би Ти Ви. “Имаме две области с обявено бедствено положение, така че обстановката е сложна, защото не е спряло да вали сняг над 48 часа”, обясни Павлова.

Вирни се горе