Обучават служители на общинска администрация Смолян по проект

Обучават служители на общинска администрация Смолян по проект

По проект обучават служителите в община Смолян, съобщиха днес на пресконференция. Секретарят Замфир Копчев представи екипа на проекта, основните дейности и очакваните резултати от него. Общата цел е да се подобри ефективността на община Смолян чрез стимулиране на организационното развитие на административните структури в общината.

Продължителността на проекта е 18 месеца, а сумата по него е 95 610,13 лева. Целевите групи, които обхваща са общинската администрация , гражданите и бизнесът на територията на община Смолян.

В рамките на проекта ще бъде проведен функционален анализ, който ще бъде изпълнен от експерти от община Смолян и външен изпълнител – външни експерти за административната структура, които ще внесат независима и обективна гледна точка в извършването на анализа.

В проекта се предвижда и анализ на потребностите на обществото, който също ще допринесе за идентифициране на области, в които има нужда от подобрения, така че да се постигне качествено обслужване на гражданите и бизнеса.

След този проект ще се подобри качеството на административното обслужване в община Смолян, обобщи секретарят Копчев. На представянето на проекта присъства и председателят на местния парламент в Смолян адвокат Филип Топов.

Вирни се горе