ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ СПИРА ДЕЙНОСТТА НА УЧЕНИЧЕСКО И СТОЛОВО ХРАНЕНЕ, УЧИЛИЩАТА ПОЕМАТ ТАЗИ ФУНКЦИЯ ОТ 10 ФЕВРУАРИ Т.Г.

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ СПИРА ДЕЙНОСТТА НА УЧЕНИЧЕСКО И СТОЛОВО ХРАНЕНЕ, УЧИЛИЩАТА ПОЕМАТ ТАЗИ ФУНКЦИЯ ОТ 10 ФЕВРУАРИ Т.Г.

След повече от три часа дебати, Общинският съвет в Смолян прие предложенията, които преработи след разискванията председателят на ОбС Венера Аръчкова за Ученическо и столово хранене-ЕООД. Решението е формулирано в пет точки.

Спира се дейността на дружеството.

Да се предприеме пълна оптимизация на персонала в спешен порядък.

До 3 февруари т.г., управителят на дружеството трябва да предостави на всички второстепенни разпоредители на община Смолян-училищата всички помещения – столове за безвъзмездно ползване на имуществото в тях до края месец юни т.г.

Възлага на управителя в срок до 5 февруари 2020 г. да предостави на училищата дълготрайните материални и нематериални активи за безвъзмездно ползване. До 5 февруари директорите трябва да определят персонала, който ще бъде запазен или пък назначен.

Възлага се на управителя на Ученическо и столове хранене до 15 февруари т.г. да предостави сегашния протокол от извършен одит в дружеството и годишен финансов отчет за 2019 г. в окончателен вариант, който да бъде предоставен на Общинския съвет във всички изискуеми форми и приложения съгласно българското законодателство.

Общинският съвет определи сумата от 100 хиляди лв. като парична вноска, която централизирано да бъде преведена на доставчиците за погасяване на просрочените задължения.

На сесията директорите обявиха, че имат възможност и готовност да предоставят качествено хранене на учениците, съобразено с всички изисквания, считано от 10 февруари т.г.

Вирни се горе