Общинският план за развитие на Община Доспат за периода 2014 – 2020г. трябва да бъде готов през тази година

Общинският план за развитие на Община Доспат за периода 2014 – 2020г. трябва да бъде готов през тази година

В изпълнение на изискванията на Закона за регионално развитие, правилника за неговото приложение и методическите указания за разработване на стратегическите документи за регионално развитие, в началото на 2013 год. в Община Доспат беше създадена необходимата организация за изготвяне на основния стратегически документ за социалното и икономическо развитие на общината – Общинския план за развитие за периода 2014-2020 год. С разработването и приемането на този изключително важен планов документ ще бъде формулирана визията и определени целите, основните приоритети и дейности за осигуряване на устойчиво развитие и по-висок жизнен стандарт на хората в общината през следващия седемгодишен период. Изготвянето на Общинския план за развитие ще бъде съобразено с основните насоки и приоритети, залегнали в Националната стратегия за развитие, Регионалния план за развитие на Южен централен район, както и с бъдещата Областна стратегия за развитие на Област Смолян.

В периода януари – октомври 2013г. на страниците на „Вестник на Община Доспат” ще се отразява напредъка по изработването и приемането на Общинският план за развитие /ОПР/ на Община Доспат за следващия програмен период 2014-2020г.

Изключително важно е да бъде приет план, който да намери одобрението на всички жители от общината. Затова, назначен екип за планиране от Кмета на Община Доспат в периода януари – октомври т.г. ще извърши дейности, както следва:

Екипът за планиране до края на месец януари 2013г. ще изготви план за работа на екипа.

В срок до 31 март 2013г. Екипът за планиране ще изготви анализ на икономическото и социално развитие на Община Доспат и SWAT анализ.

Информацията ще се публикува в сайта на общината.

Вирни се горе