Общинските съветници на Смолян заседават днес, гледат 46 точки

 Общинските съветници на Смолян заседават днес, гледат 46 точки

Днес, 26 септември 2013 г. от 10.00 часа кметът на община Смолян Николай Мелемов свиква заседание на Общинския съвет. 46 точки ще обсъждат съветниците, става ясно от дневния ред, качен на сайта на общината.

На първо място ще се утвърждават маломерни самостоятелни паралелки за учебната 2013/2014 г. по чл. 11 от Наредба №7/29.12.2000 г. на МОН. Както и утвърждаване на група към Обединено детско заведение „Вела Пеева”- село Смилян – филиал Арда. Кметът предлага пред съветниците да се обсъди кандидатстването на Община Смолян с проект по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014, Програма „Деца и младежи в риск”, Компонент 2 – Грижа за деца в риск и кандидатстване на Община Смолян с проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, приоритетна ос 5 „Социално включване и насърчаване на социалната икономика”, интервенция 5.2 „Социални услуги за превенция на социалното изключване и преодоляване на неговите последици”, бюджетна линия BG051РО001-5.2.12, „Да не изоставим нито едно дете”, Компонент 2 – „Разкриване на социални услуги в общността”.

На следващо място ОбС-Смолян трябва да разреши обезпечаване на авансово плащане по Договор за безвъзмездна финансова помощ за Родопи фест.

На заседанието щесе разгледат няколко точки относно ПУП за различни територии от общината и продажба на имоти и вещи.

Вирни се горе