Общинските съветници на Смолян ще заседават на 19 април

Общинските съветници на Смолян ще заседават на 19 април

Общинските съветници на Смолян ще заседават на 19 април. В дневния ред са включени 29 точки, обявиха на сайта на общината. Заседанието започва в 13.00 часа.

Кметът предлага кандидатстване на Община Смолян с проект по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство /ФМ на ЕИП/ и Норвежкия финансов механизъм, Приоритет 16: Консервация и възстановяване на културно и природно наследство. Кандидатстване на Община Смолян по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., Приоритетна ос 5: „Техническа помощ”, Операция 5.3: „Изграждане на капацитет на бенефициентите по ОПРР», Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/5-02/2012 «В подкрепа за следващия програмен период».

Одобряване на споразумение за общинско сътрудничество между община Смолян и община Мадан за изграждане на път „Боровина-Катраница”.

На следващо място се предлага промяна в структурата на Община Смолян.

Пета точка от дневния ред предвижда обсъждане на докладите за осъществените читалищни дейности и изразходваните от бюджета средства през 2012 г.

Съветниците ще обсъждат и отчета на Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Смолян за 2012 година, както и приемане на Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Смолян за 2014 година.

Кметът Николай Мелемов предлага още именуване на площад „Екзарх Български Стефан І” в град Смолян.

Вирни се горе