Общинските съветници на Смолян и Летница проведоха работна среща

Общинските съветници на Смолян и Летница проведоха работна среща

Днес, 11.06.2010г. се проведе работна среща на общинските съвети на Смолян и Летница. По време на срещата бяха представени двете общини, характеристиките и тенденциите в работата на общинските им съвети и бяха обсъдени разнообразни въпроси,съобщи пресаташето на общината. Председателят на Общински съвет Смолян Иван Апостолов, заместник –кметът Костадин Василев и общински съветници посрещнаха в зала 247 на общинска зала колегите си – Диана Захариева – Председател на Общинския съвет Летница, Красимир Джонев -Кмет на Летница и съветници.

Иван Апостолов откри срещата и направи кратко представяне на община Смолян и Общински съвет – Смолян. Той обърна внимание на характеристиките на територията и специфичното развитие на смолянския регион, в който сериозно присъствие имат образованието и културата. Според него, подпомагането на работата на културните институции – музей и галерия, театър, фолклорен ансамбъл, както и опазването на културно-историческото наследство са важна част от дейността на общината. Апостолов представи статистически данни за работата на общинския съвет и посочи политическия спектър, структурата и правилата за работа в него.

Летница бе представена от Диана Захариева и кметът Джонев. Общината се намира в централна северна България и е с население 6000 души. Основен поминък там е земеделието и животновъдството, като напоследък се развива и туризма. Град Летница се гордее с две инвестиции, които осигуряват работни места – австрийска фабрика за замразяване на плодове и зеленчуци и фабрика за производство на катерачески стени.

Общинските съветници на Смолян и Летница обмениха мнения и практики засягащи работата по европейски проекти, зимното почистване, делегираните бюджети за училищната мрежа, проблемите с кучетата.

Вирни се горе