Общински съвет Златоград организира приемни дни

Общински съвет Златоград организира приемни дни

Общински съвет Златоград организира собствени приемни дни, които ще се провеждат всеки понеделник, от 10 часа в залата на Общински съвет, с участие на общински съветници и специалисти от администрацията,съобщи председателя на ОбС Пламен Чингаров.

Тази стъпка е резултат на недопускане от кмета на Община Златоград, на общински съветници, включително и на заместник председателя на Общински съвет Златоград, за участие в приемните си дни. Участието на общински съветници в приемния ден на кмета на общината е право и възможност, залегнала в Правилника за организацията и дейността на ОбС и взаимодействието му с Общинската администрация. Това е практика, прилагана в Златоград, в продължение на 7 години. В резултат на подобни практики Община Златоград бе номинирана и наградена с Приз за „прозрачна община” от Фондация за прозрачни регламенти по време на общото събрание на Националното сдружение на общините-2010. Загърбването с лека ръка от страна на кмета на общината на подобни традиционни, утвърдени и нормативно залегнали инструменти за взаимодействие, се възприема като тенденциозно отношение от страна на кмета на общината спрямо ОбС, като неспазване на местната нормативна база и като отказ от прозрачност за провежданото управление. Подобна стъпка и стремеж гражданите да се приемат “на четири очи” не съдейства за обективност при решаване на поставените проблеми.

С организирането на собствени приемни дни, ОбС Златоград очаква да се гарантира по-голяма прозрачност и проблемите на гражданите по-бързо да достигат до своето разрешаване.

Вирни се горе