Общински съвет- Смолян ще заседава на 29 октомври

Общински съвет- Смолян ще заседава на 29 октомври

Предлагат улиците „Грудьо войвода“, ул. „Кольо Шишманов“, ул.“Студентска“, ул.“Кольо Фичето“ и ул.“Дичо Петров“ да станат еднопосочни

Председателят на Общински съвет Смолян Венера Аръчкова свиква заседание на местният парламент на 29 октомври 2020 г. от 11.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, с предложение дневен ред от 34 точки. Сред тях са:

Предложение за присъждане на Васил Ставрев Игнатов званието „Почетен гражданин на Смолян“ за големите му заслуги за развитието на културата и спорта в нашия град.

Предложение за поставяне на паметник на родопската народна певица Радка Кушлева, на площад „България в гр. Смолян.

Вземане на решение за отправяне на искане до Министъра на културата за внасяне на предложение в Министерски съвет на РБ за предоставяне за безвъзмездно управление на Община Смолян на имоти публично държавна собственост: недвижима археологическа културна ценност Крепост «Калето» в защитена местност «Невястата-Турлука” край гр. Смолян и недвижима археологическа културна ценност Крепост «Калето» над проходна пещера край с. Кошница, Община Смолян.

Вземане на решение за отправяне на искане до Министъра на културата за внасяне на предложение в Министерски съвет на РБ за предоставяне за безвъзмездно управление на Община Смолян на имот публично държавна собственост недвижима археологическа културна ценност Момчилова крепост, с. Градът, Община Смолян за срок от 10 години.

Удължаване със 6 (шест) месеца на срока предоставяне на услугата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ във връзка с изпълнението на проект BG05M9OP001-2.040-033 “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания от Община Смолян“, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, Процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.040 “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2”.

Предложение за преминаване на общинските детски градини на делегиран бюджет.

Прекратяване на дейността и обявяване в ликвидация на „Ученическо и столово хранене” ЕООД с ЕИК:120506497.

Промяна като еднопосочни в организацията на движение по следните улици в гр. Смолян – ул. „Грудьо войвода“; ул. „Кольо Шишманов“; ул.“Студентска“; ул.“Кольо Фичето“; ул.“Дичо Петров“ и други.

Вирни се горе