Община Златоград взе участие в XIV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона"

Община Златоград взе участие в XIV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона"

На 19.10.2017г. в областния град Смолян, в Родопския Драматичен Театър „Николай Хайтов”, официално бе открито XІV-тото Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона". Събитието се провежда под патронажа на Недялко Славов – Областен управител на Област Смолян и се организира от новоучредената Организация за управление на Туристически район „Родопи”. В програмата са включени презентации и дискусии на теми: „Дестинация за планински туризъм и балнеология”, „Дестинация за морски, културен и еко-туризъм”, както и посещение на традиционната Балканска скариада в Златоград, на 21.10. – събота. За първи път, в рамките на форума, е включен и Дрон филм фест „Планините на България”. В изложението, освен български общини и Министерството на туризма, със свои рекламни щандове участват Гърция, Естония, Молдова, Унгария. Идеята на Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона", е да се покаже потенциала за развитие туризъм в Родопите, във всичките му форми, като тази година се акцентира и на възможностите за развитие на балнеологията и културно-историческия туризъм в региона. Община Златоград взе участие в мероприятието и показа по атрактивен начин златоградските занаяти, като майстори от златоградската чаршия демонстрираха своите умения, а на гостите на изложението се предложиха характерни местни ястия на златоградски готвачи: златоградски сърмички, приготвени от готвачите на ресторант „Кристал”, петатник по златоградски, приготвен от майсторите на „Родопско кътче” и родопски клин, приготвен от механа „Здравец”. Служители от Общинска администрация Златоград, нагиздени с традиционни местни носии, предлагаха рекламни брошури, показващи природа, култура и традиции в четири сезона. Златоградските гайдари привлякоха вниманието на всички с вълнуващото си изпълнение, а Пътеводителят на Златоградския гостенин предизвика голям интерес и бе повод за много настроение сред посетителите.

Вирни се горе