Община Златоград с отличие от конкурс за насърчаване на предприемачеството

Община Златоград с отличие от конкурс за насърчаване на предприемачеството

Министърът на икономиката и енергетиката г-н Драгомир Стойнев, връчи на кмета на община Златоград – Мирослав Янчев, грамота и статуетка за първо място на родопската община в националния етап на конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачеството” за 2013г. Церемонията се проведе днес, 9 юли в сградата на Представителството на Европейската комисия в София.

Конкурсът има за цел да отличи инициативи в подкрепа на предприемачеството, организирани от публични органи или в рамките на публично-частно партньорство главно на местно и регионално равнище. Първото място за община Златоград бе отредено за изпълнения проект чрез публично частно партньорство, в резултат на който бе изграден Етнографски ареален комплекс. Министър Стойнев поздрави кмета Янчев за добрия пример и отправи апел към всички предприемачи да представят идеите си в чужбина, но да ги реализират в България.

Победителят в националния конкурс ще се състезава за европейска номинация и награда на европейския етап, чиито резултати ще бъдат обявени през ноември 2013 г. в Литва.

Вирни се горе