Община Смолян ще отбележи 80-годишният юбилей на почетния гражданин акд.Антон Дончев

Община Смолян ще отбележи 80-годишният юбилей на почетния гражданин акд.Антон Дончев

Секретарят на община Смолян Петър Харадинов взе участие на провелата се на 24.08.2010г. в залата за пресконференции на БТА-София, среща на инициативния комитет за честване на 80-годишнината от рождението на акд. Антон Дончев,съобщиха от пресцентъра на общината. Инициативния комитет е сформиран по инициатива на видни интелектуалци и културни дейци, между които са проф. Васил Василев- председател на инициативния комитет, проф. В. Стефанов (СУ), Максим Бехар, Николай Петев -председател на Съюза на писателите, а също кметът на община Смолян Дора Янкова и Петър Харадинов.

В рамките на срещата са обсъдени редица конкретни инициативи, свързани с честванията на юбилея. По предложение на Петър Харадинов ще се организира седмица на филми, заснети по сценарии на акд. Антон Дончев.

Честването на кръглата годишнина от рождението на талантливия български писател Антон Дончев ще се състои на 14.09.2010г. в зала 7 на НДК-София.

Община Смолян ще отбележи юбилея по подобаващ начин, тъй като акд. Дончев е удостоен със званието почетен гражданин на Смолян.

Вирни се горе