Община Смолян ще изпрати 30 легла с дюшеци на бедстващите от наводненията хора, обяви кметът Мелемов

  Община Смолян ще изпрати  30 легла с дюшеци на  бедстващите от наводненията хора, обяви кметът Мелемов

Кметът Николай Мелемов обяви, че община Смолян ще изпрати 30 легла с дюшеци, които да се ползват от бедстващите след наводненията хора. Стотици семейства останаха без дом и покъщнина и всяка помощ е от полза за пострадалите, посочи градоначалникът. Община Смолян се включи и в организацията на свободното време на гостуващите в областния град 33 деца от Бяла Слатина, които бяха засегнати от потопа в началото на август.

Малчуганите на възраст от 6 до 18 години заедно с четирима ръководители бяха в Смолян по идея на собствениците на хотел Кипарис алфа, които поеха нощувките, храната на децата и допълнителни атракции. Общината осигури безплатно посещение на Регионалния исторически музей, художествената галерия, планетариума, пещерата Ухловица и Момчиловата крепост. Децата се возеха на лифтовете в Пампорово, качиха се до кулата „Снежанка“. Посетиха местността Амзово край Смолян. Повечето от тях за първи път гледаха и 3D кино в града.

„Много сме доволни от собствениците на хотела и Общината, които се погрижиха всеки ден да има разнообразни прояви и положителни емоции за децата. Всички са добронамерени и с големи сърца. Невероятен беше и спектакълът на „Момчилова крепост”. Повечето от децата за първи път са на хотел и гледаха и за първи път 3D кино. Някои, които са на квартира след потопа не искат да се прибират”, споделиха впечатленията си две от ръководителките на групата Мариета Кирилова и Галина Кутовска. След унищожителните наводнения, учителките са притеснени дали нормално ще започне новата учебна година. „С много добри впечатления съм от престоя ми тук. Този град е уникален и има много забележителности”, сподели 11-годишната Камелия. Момичето живее на квартира със семейството си след като потопът опустошил дома им и не знае дали пак ще имат собствено жилище . Днес децата си тръгнаха от Смолян.

Идеята на собствениците на хотел Кипарис алфа да приемат и да се грижат за малчуганите се посрещна много добре от смолянчани. Решихме да зарадваме децата с една почивка в Смолян, да се отърсят от преживяното, а в същото време и родителите им да могат по-спокойно да почистват и ремонтират домовете си, коментира благородното си начинание собственикът на хотела Иван Кисьов.

Вирни се горе