Община Смолян се включва в инициативата „100-те природни феномена на България”

Община Смолян се включва в инициативата „100-те природни феномена на България”

Община Смолян приема предложения за природни феномени – уникални творения на природата, сътворени без намесата на човешка ръка, намиращи се на територията на общината, за включване в списъка на „100-те природни феномена на България”,съобщиха от пресцентъра на общината.

Инициативата се организира от Българския туристически съюз, под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и е продължение на другите две национални инициативи – „Опознай България – 100 Национални туристически обекта” и „Покорител на 10-те планински първенци”. Целта на новата инициатива е да допълни познанията за страната ни чрез популяризиране на природните й чудеса. Първият етап на инициативата включва събиране на предложения с помощта на общините, а при втория етап всички обекти ще бъдат представени на сайта на БТС и тези, които ще се включат в списъка на „100-те природни феномена на България” ще бъдат избрани с национално електронно гласуване.

Предложения могат да се изпращат до 12.12.2011 г. на e-mail: smol@abv.bg или да се представят на хартиен носител в Община Смолян, Дирекция „Проекти, програми и международно сътрудничмество”, стая 215, тел. 0301 67637.

За целта е необходимо да бъде попълнен приложения формуляр за предложения.

Вирни се горе