Община Смолян се представен на две национални туристически изложения

Община Смолян  се  представен на две национални туристически изложения

От 21 до 24 май т.г. пред паметника на Съветската армия в гр. София се проведе шестия фестивал-изложение „Зелени дни“, който е най-големият ежегоден форум на открито за алтернативен туризъм. Изложението бе организирано от Българската асоциация за алтернативен туризъм /БААТ/ в партньорство със Столична община и бе посетено от над 10 000 души – любители на биопродуктите и пътешествията. Старт на събитието даде Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, като откриването съвпадна с международният ден на биоразнообразието. Община Смолян заедно с общините Чепеларе, Златоград, Рудозем, както и РТА „Родопи“, представиха формите за алтернативен и зелен туризъм предлагани на територията на туристически регион „Средни Родопи“, чийто щанд се радваше на изключителен интерес от страна на посетителите. Фестът за шеста поредна година предложи на своите посетители различни идеи за здравословен, съобразен с природата и традициите живот. Сред изложителите имаше представители на водещи производители на натурални и био сертифицирани продукти, ентусиасти, предлагащи занаятчийска храна и автентично домашно гостоприемство, туристически дестинации, магазини за екипировка за планина и къмпинг, граждански инициативи, защитени територии, както и водещи природозащитни организации и техните каузи.

Участието на изложението се осъществи във връзка с осигуряването на устойчивост по проект „Развитие на туристически регион „Средните Родопи” и маркетинг на неговите дестинации ”, договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161PO001/3.2-02/2011/020, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013.

В рамките на осигуряването на устойчивост по проекта, четирите общини заедно с РТА – Родопи, взеха участие и в провелата се на 20 и 21 април 2015г., ХІV туристическа борса „Вашата ваканция – Бургас 2015“, чийто акцент беше възможностите за алтернативен и вътрешен туризъм, които предлага България, както и на изложението „Културен туризъм“ – в гр. Велико Търново.

Вирни се горе