Община Смолян прави пореден опит да вземе заем от 10 млн. лв.

 Община Смолян прави пореден опит да вземе заем от 10 млн. лв.

Днес ръководството на Община Смолян ще се опита за пореден път да убеди общинските съветници, че е необходимо тегленето на нов заем в размер на 10 млн. лв. Това ще стане на редовното заседание на Общински съвет – Смолян, което е от 15 часа в Сесийната зала на общинската администрация. Предложението за облигационния заем е на кмета на общината Николай Мелемов. Според вносителя на докладната, средствата ще бъдат използвани за рефинансиране на съществуващ дълг.

Първият опит за изтеглянето на заема в началото на пролетта бе неуспешен, тъй като управляващите не успяха да съберат нужните гласове. При втория опит миналия месец, Мелемов изтегли докладната в последния момент, като се обоснова с поискани допълнения от страна на комисията в искането за кредит, но простата сметка на пресъстващите съветници показваше, че отново управляващите нямат мнозинство.

На сесията днес ще бъдат разгледани общо двадесет точки, между които кандидатстване на Община Смолян с проекти по „Изграждане на нови социални жилища“, „Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура“, „Ремонт и рехабилитация на улици, тротоари, надлези, пешеходни алеи и детски площадки за подобряване на градска среда на Смолян“ и др.

Вирни се горе