Община Смолян подготви програмта за Народните Читалища през 2010г.

Община Смолян подготви програмта за Народните Читалища през 2010г.

Готова е Програмата за развитие на читалищната дейност през 2010 година,съобщиха от пресцентъра на общината. Съгласно Закона за народните читалища, тя ще бъде внесена в Общинския съвет за обсъждане и утвърждаване от местните избраници.

В Програмата е направен цялостен анализ на ресурсите, на стратегическите цели, нормативната осигуреност, приоритетите и календарен план за проявите в народните читалища през годината.

Сред по-важните дейности през 2010 година са: създаването на интернет центрове по програма „Глобални библиотеки”, съхраняване на народните традиции, 85-годишнината от основаването на НЧ „Светлина” в с. Момчиловци, 140 години от откриване на училището и 90 години от основаването на НЧ „Извор” в с. Арда, Пети национален конкурс „С песните на Надежда Хвойнева”, 75 години от съграждането на храм „Св. Архангел” и 90 години от основаването на НЧ „Христо Ботев” в с. Чокманово, много други прояви (годишнини, вечери, събори, чествания), опиращи до всички граждани на селищата в общината.

Вирни се горе