Община Смолян организира кампания за пролетно почистване

Община Смолян организира кампания за пролетно почистване

Община Смолян организира доброволна кампания за пролетно почистване от 24 до 30 март, която т.г. ще премине под мотото „В чистия град – чувствам се млад”. По този повод са организирани редица прояви, които да стимулират хората да почистят около домовете си. Първи ще направят това ръководството на община Смолян и администрацията, които на 24 март от 10 часа ще почистят района около общината. В неделя, 25 март, кметът Николай Мелемов и неговите заместници ще чистят около домовете си. Ще бъде поставена шатра около „Кино Дружба”, където млади хора ще раздават рекламни и информационни материали за кампанията сред които цветни чували, шапки и др., съобщиха от пресцентъра на общината.

Вече са разлепени по града плакати за акцията и са изпратени писма до домоуправителите. Нека да посрещнем Великденските празници в чиста, хубава, зелена и красива община Смолян, за което всички заедно да положим усилия. Призоваваме ви да се включите в пролетното почистване на обществените пространства, както и прилежащите терени, тротоари и тревни площи към вашия дом. На всички вас, които сте решили да се включите в тази акция, предварително ви благодарим, казаха от общината. За най-активните ще има приятна изненада.

От общината уточняват, че събраните битови отпадъци трябва да се поставят в съдовете за смет, а всички останали до тях. За по-добра организация при извозване на отпадъците да се правят предварителни заявки на телефон: 0301 /6 22 98 –Милена Лободова, „Титан”–ООД.

За координация и помощ на разположение са специалистите от отдел „Екология” към община Смолян, тел. 0301 /67650.

Смолян е известен със своята красива природа – нека да я съхраним, призовават още от ОбА.

Вирни се горе