Община Смолян купи вишка за 18 000 лв.

Община Смолян купи вишка за 18 000 лв.

Община Смолян купи вишка за 18 000 лв., за да поддържа уличното осветление и да не плаща наем за подобно съоръжение, съобщи на среща с медиите днес, кметът Николай Мелемов. С нея общината сама ще поддържа осветлението в града.

“Положението в общината е сложно и трудно, макар че се стараем да се справяме с неотложните проблеми. Започнахме кърпене на улици и почистване, допълни Мелемов. Предишното правителство ни оказа голяма помощ, разплатихме над 6 милиона стари задължения, имаме почти същата сума още за разплащане, каза градоначалникът. Надявам се с новото правителство да намерим общ език защото е ясно, че без помощ от държавата трудно община Смолян ще излезе от състоянието, в което се намира. Община Смолян не може да се справи нито с издръжката на фолклорен ансамбъл „Родопа“, нито с театъра, без държавна издръжка”, посочи Мелемов.

Той заяви още, че Общинския съвет непрекъснато бойкотира всяко предложение за продажба на имоти общинска собственост, за да няма приходи в общината. Приходи от продажби няма, има само от местни данъци и такси, подчерта Мелемов и допълни,че в кризата общинската управата не може да си позволи да вдига данъците на хората.

Вирни се горе