Община Смолян изпълни десетгодишната мечта на ДГ „Славейче”, сградата да е напълно обновена

Община Смолян изпълни десетгодишната мечта на ДГ „Славейче”, сградата да е напълно обновена

„Днес в ДГ „Славейче” е истински празник, защото започнахме учебната 2017 /2018 година в напълно обновена, ремонтирана, цветна и уютна сграда. Това беше над 10-годишна наша мечта и тя бе осъществена, затова изказваме нашата благодарност към община Смолян”. С тези думи директорката на детското заведение в кв.Райково, Сийка Базелкова откри тържеството в реновираната сграда. По изготвен проект към Националния доверителен екофонд и с процентно участие на Общината бе подменена дограмата и бе поставена топлоизолация на сградата. „Благодарим на дирекция „Икономическо развитие, туризъм и международни програми и проекти“ за това, че изготви проекта и го защити. Благодарим на дирекция „Строителство, инфраструктура и околна среда“ за реализирането на ремонтните дейности и професионалното следене на целия работен процес, както и за отговорно и експедитивно подхождаше към всеки възникнал проблем.

Благодарим на дирекция „Финансово-счетоводна дейност и бюджет“ за финансирането на дейности, които извършихме извън проекта. Ремонтира се вертикалната планировка пред сградата, която бе завършена преди дни. Община Смолян финансира подобренията /балатум, вътрешни портали, радиаторни решетки, секции във фоайетата, пердета, латекс и боя за цялата сграда/ във всички групи, за да създадем тази уютна, цветна, детска, безопасна среда за децата”, посочи Базелкова. Тя благодари на работещите в детското заведение, и на родителите за търпението им и за това, че са отделили от свободното си време и са помагали за боядисването на помещенията.

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави от свое име и от името на кмета Николай Мелемов ръководството на детската градина, педагозите и децата. „ Радостна съм като гледам усмихнатите и щастливи деца в ДГ „Славейче”. Благодаря на екипа, които работиха съвместно с Общината за изпълняването на ремонтните дейности. Когато има подадена към нас ръка ние веднага се озоваваме. Още повече, че за екипа на господин Мелемов, децата и младите хора са най-важни, да растат здрави и щастливи в уютна и приятна обстановка. Пожелавам успехи и попътен вятър на ДГ „Славейче”, каза в поздрава си Аръчкова.

Водосвет за здраве и благоденствие на детското заведение отслужи протойерей Живко Желев. Талантливите малчугани пяха, танцуваха и рецитираха, с което заслужиха аплодисментите на гостите.

През месец май т.г, когато ДГ „Славейче” чества 70 години от създаването си, кметът Мелемов обяви, че започва ремонт на сградата по енергийна ефективност. Той изпълни обещанието си градината да стане образцова и напълно обновена.

Вирни се горе