В Смолян ще се проведе заключителна среща от обществен дискусионен форум “Управление на Натура 2000”

В Смолян ще се проведе заключителна среща от обществен дискусионен форум “Управление на Натура 2000”

На 11 юни 2010г. Българското дружество за защита на птиците – Брдлайф България, Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа- клон България и Община Смолян организират официална закриваща среща на обществен дискусионен форум ‘Управление на Натура 2000”. Срещата ще се проведе на 11 юни 2010г. от 14.00 часа в зала 211 на общинска администрация Смолян,съобщиха от пресцентъра на общината.

От името на Община Смолян в срещата ще участва заместник кметът Костадин Василев.

В рамките на срещата ще бъдат представени и обсъдени възможности за сътрудничество във връзка с управлението на територии от региона, попадащи в границите на европейската екологична мрежа „Натура 2000”, обобщени под формата на съвместна декларация на участниците във форума.

Целта на провеждания форум е да се насърчат местните общности и заинтересовани групи да се запознаят с възможностите за региона предоставяни от Натура 2000, както и да участват активно в управлението на съответните защитени зони на местно ниво.

Събитието се организира в рамките на проект „Образование за Натура 2000”, изпълняван съвместно от Българското дружество за защита на птиците – Брдлайф България, Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа- клон България, в партньорство с институции от Община Смолян. Проектът е финансиран от Фонда за подкрепа на НПО на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Вирни се горе