Община Неделино получи дарение - офис оборудване и медицински консумативи

 Община Неделино получи дарение - офис оборудване и медицински консумативи

Д-р Андрей Кехайов – Председател на УС на Сдружение „ Клъстер на здравните региони" и почетен гражданин на гр.Неделино, връчи на Кмета на община Неделино Боян Кехайов дарение на офис оборудване и медицински консумативи. Дарението се предоставя от Фондация „Помощ и подкрепа" към Малтийския орден в Швейцария с подкрепата на Народния представител Меглена Плугчиева – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Швейцария и с активното съдействие на проф.Валентин Джонов от института по Анатомия към Университетската болница гр.Берн, Швейцария и д-р Андрей Кехайов – Председател на Сдружение „ Клъстер на здравните региони".

Дарението е на стойност над 250 000 лева и включва – офис оборудване предназначено за сграда на общинската администрация в гр.Неделино и медицински консумативи – маски, памперси, предпазни медицински престилки, медицински легла, специализирано легло с уред за физиотерапия за „Център за настаняване от семеен тип на лица с физически увреждания" – община Неделино.

Фондация „Помощ и Подкрепа" е най-голямата организация на Малтийския орден в Швейцария. Основана през 1994г., като за последните 2 години организацията е изпратила над 300 TIR-а и 20 корабни контейнера хуманитарна помощ за целия свят.

Вирни се горе