Община Неделино е пред епидемия заради воден режим

Община Неделино е пред епидемия заради воден режим

Без съмнение най-сериозният проблем от битов характер за жителите на Неделино е водният режим. Колкото и усилия да бяха положени през последните години, той не намери окончателно решение. Необходими са време, средства, проекти и много, много усилия от страна на общината и управляващите. Неделино продължава да гасне от жажда през дългите и горещи месеци на лятото и есента. Това съобщи кметът на общината Стоян Беширов

В момента градът е на воден режим. Вода има само по няколко часа на ден. Жителите на родопския град вдигат ръце от комари и други насекоми, които са плъзнали и са се разхвърчали навсякъде. Съществува реална опасност от епидемия. Поради липса на градски отводен колектор, цялата отходна канализация отива в реката, която е намалила своя дебит до санитарния минимум, смятат от общината.

Администрацията е взела всички мерки, зависещи от нея: денонощно се следи състоянието на водоемите, ще се налагат глоби на всички, които поливат градините с питейна вода, въведен е режим, осигурена е вода на детските градини и лечебните заведения, контролират се заведенията, които ползват вода за обществени нужди… Но това не е достатъчно да бъде победена жаждата на Неделино. Необходима е намесата на по-висшите нива на управление, за да може да се помогне на хората.

Вирни се горе