ОБЩИНА МАДАН И БЧК ЗАПОЧНАХА ДОСТАВКАТА НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ НА ХОРА В ЗАТРУДНЕНО ПОЛОЖЕНИЕ

 ОБЩИНА МАДАН И БЧК ЗАПОЧНАХА ДОСТАВКАТА НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ НА ХОРА В ЗАТРУДНЕНО ПОЛОЖЕНИЕ

От днес Община Мадан започна раздаването на хранителни продукти, предоставени от БЧК за хората в затруднено социално положение.

Доставката на продуктите се извършва по домовете на хората от общински служители и при нужда от доброволци на Община Мадан и БЧК.

Продуктите са по „Оперативна програма за храна и/или основно материално подпомагане от Фонда за подпомагане на най-нуждаещи се лица“. Основните целеви групи са три:

лица, получаващи топъл обяд от общината и договорът им приключваа между 1 януари и 30 април 2020 г.;

възрастни хора над 65-годишна възраст, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и са определени от Националния кризисен щаб като рискови от заразяване с коронавирус група

лица, попадащи под обхвата на процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“.

Списъците на подлежащите на подпомагане лица са предоставени на БЧК от Агенция социално подпомагане.

За община Мадан техния брой е 171 души.

Индивидуалните пакети са близо 30 кг и съдържат продукти като брашно, спагети, ориз, зелен фасул – стерилизиран, грах, гювеч, домати консерва, лютеница, конфитюр, говеждо в собствен сос, говежди кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул, леща и олио.

Това не е втори транш на програмата, а нейното продължение за друга целева група.

По време на настоящото допълнително раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

Вирни се горе