Община Доспат отчита успешен социален проект

Община Доспат отчита успешен социален проект

Община Доспат е бенефициент и изпълнява Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустройство”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 -2020“.

Екипът за управление на проекта организира и проведе заключителна кръгла маса на тема “Социалната икономика и социалното предприемачество възможности и предизвикателства за обществеността на община Доспат” в изпълнение на Дейност № 6: „Популяризиране на социалната икономика и социалното предприемачество”.

Събитието се проведе на 30 октомври 2019 г. от 11,00 часа в Туристически информационен център – гр. Доспат.

Целта на дискусията бе да се повиши осведомеността на местния бизнес, неправителствени организации и другите заинтересовани страни за възможностите и условията за развитие на социално предприемачество. Бяха популяризирани добрите практики на социалните предприятия, с цел да се открият възможностите пред работодателите. На срещата ръководителят на Проекта представи резултатите от изпълнението му, реализираните дейности и популяризиране на социалния ефект от неговото осъществяване.

Ръководителят на проекта инж. Веселин Калфов каза, че това е поредният успешно изпълнен проект за Община Доспат.

Вирни се горе