Община Доспат набира кандидати за обществени възпитатели за 2021 г.

Община Доспат набира кандидати за обществени възпитатели за 2021 г.

На основание чл. 41 от Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /ЗБППМН/, МКБППМН – Община Доспат набира кандидати за обществени възпитатели за 2021 г.

1.ХАРАКТЕР НА РАБОТАТА

Общественият възпитател извършва индивидуална корекционно-възпитателна работа с определените му от Местната комисия деца, съгласно изискванията на Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Статута на обществения възпитател.

•Осъществяване на работа с малолетните и непълнолетните лица с противообществени прояви.

•Корекционно-възпитателна работа с непълнолетни, осъдени условно или на наказание без лишаване от свобода.

•Работа с малолетни и непълнолетни, за които съществува опасност за тяхното развитие и възпитание.

2.ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ

Лицето да не е осъждано; да не е поставено под запрещение; да е физически и психически здраво; да не е лишено по съответния ред от право да заема съответната длъжност.

Да има завършено висше образование /бакалавър или магистър/ в сферата на педагогика, психология , право, социология, педагогика на девиантното поведение.

Професионален опит минимум 2 години.

Опит и умения за работа с деца.

Да се ползват с висок морал и добро име в обществото.

Да познават нормативната уредба за работа с деца с противообществени прояви, както и тази свързана с корекционно-възпитателна работа с деца и структури в системата за БППМН.

Да имат познания за съвременните особености и характеристики на деца с асоциално поведение, деца с агресивно поведение, конфликтни деца, с трудности в социализацията и общуването, деца с девиантно поведение.

3.КАЧЕСТВА , КОЙТО ТРЯБВА ДА ПРИТЕЖАВА ОБЩЕСТВЕНИЯ ВЪЗПИТАТЕЛ

Отговорност; хуманност; принципност; добронамереност; толерантност; търпение; съпричастност; адекватна реакция; мотивация за постигане на положителен резултат; дискретност.

4.НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

•Свидетелство за съдимост

•Заявление до МКБППМН – Община Доспат

•Копие от лична карта

•Копие от диплома за завършено висше образование

•Копие на документи, удостоверяващи професионален опит

•Копие на документи, удостоверяващи допълнителна професионална квалификация за работа с деца /са с предимство/

•Автобиография

5.НАЧИН НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПОДБОРА

Първи етап – допускане по документи

Втори етап – събеседване с кандидата

След подбора по документи, допуснатите до втори етап кандидати ще бъдат уведомени допълнително за мястото, датата и часа на провеждането му.

Материалното стимулиране на обществените възпитатели е съгласно Наредба № 2 от 07.07.1999 г. , издадена от ЦКБППМН към Министерски съвет в размер до 450 лв. и съответните осигурителни плащания месечно, като се взема предвид извършена работа от тяхна страна, броя деца с които е работил, трудността на работата и постигнатите резултати.

6.ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ:

Поради епидемичната обстановка в страната свързана с COVID-19 е желателно документите да се подават електронно на e-mail: mkbppmn.dospat@abv.bg или в деловодството на Община Доспат до МКБППМН;ул. „Капитан Петко войвода” № 3 етаж 1, до 28.02.2021 г.

Вирни се горе