Община Девин осигурява топъл обяд на 140 болни и възрастни хора

Община Девин осигурява топъл обяд на 140 болни и възрастни хора

Община Девин осигурява предоставянето на социалната услуга „Топъл обяд“ на 140 души до 2019 г. Социалната услуга се ползва от хора без доходи, без близки, самотно живеещи лица и социално слаби семейства, инвалиди и др.

Предоставянето на социалната услуга е по одобрен проект на община Девин предназначен изцяло за лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане. Обхванати са и самотно живеещи хора и семейства, получаващи минимални пенсии – пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност.

Основната дейност по договора е осигуряване на топъл обяд, включващ предоставяне на супа, основно ястие и хляб във всеки работен ден.

От всички обхванати по проекта нуждаещи се 50 души са от град Девин, още 50 възрастни и социално слаби се хранят в село Грохотно и 40 души получават топъл обяд в село Гьоврен.

Услугата се предоставя в рамките на проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Девин 2016-2020”, чийто срок е до 31.12.2019 г.

Радвам се, че чрез проекта се осигурява за повече нуждаещи ежедневно топла храна, каза кметът на община Девин Красимир Даскалов пред devinonline.net

Вирни се горе