Община Девин организира кампания за събиране стари домакински електроудреди

Община Девин организира кампания за събиране стари домакински електроудреди

Община Девин организира кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО). Гражданите могат да предадат своите неработещи електрически и електронни уреди в т.ч. печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, компютри, мобилни апарати, прахосмукачки както и батерии към Община Девин. “Призоваваме Ви да се възползвате от възможността, която предоставяме, за да намалим потенциалните опасности за човека и природата, причинени от тези отпадъци като значително увеличим количеството на повторно употребеното, рециклирано и оползотворено излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.”

Нека осигурим една чиста околна среда за Нас и нашите деца!

Заявката, за извозването на електронно – електрическото оборудване, се осъществява като позвъните на тел: 0877316900. Уредите ще бъдат извозени от домовете напълно безплатно.

Инициативата е част от системата за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване на Община Девин, съобщиха от местната администрация.

Вирни се горе