Община Чепеларе стартира проект „Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група "

Община Чепеларе стартира проект „Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група "

Община Чепеларе стартира проект „Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група",съобщиха от пресцентъра на общината. На 03.06.2009 г. беше подписан договор между Министерство на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие” и Община Чепеларе и стартира проект „Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на общините Баните, Лъки и Чепеларе”. Проектът се финансиран от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони по „Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013, под-мярка 431-2 “Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони”. Проектът на стойността 186 251 лв. без ДДС ще приключи на 02.02.2011 г. По време на реализацията му се проучи и изготви анализ на територията на общини Баните, Лъки и Чепеларе; разработи се стратегия за местно развитие като се включи активно местното население и местните лидери; пререгистрира се създадената неправителствена организация „МИГ „Преспа” – общини Баните, Лъки и Чепеларе” в съответствие с изискванията на Министерството на земеделието и храните. Повишиха се уменията на потенциалните бенефициенти на територията на трите общини за създаване и прилагане на стратегия за местно развитие и информираността на местната общност за този процес. По проекта ще бъде проведена кръгла маса на 30.11.2010 г. от 11:00 часа в Заседателната зала на Община Чепеларе.

Целта на организираната кръгла маса е да запознае потенциални бенефициенти на местната стратегия за развитие, разработена по подхода ЛИДЕР, с процедурите на Управляващия орган на Програма за развитие на селските райони и разплащателната агенция във връзка с реализацията на стратегиите, както и да очертае очакваните трудности и проблеми при изпълнението на проектите.

Вирни се горе