Община Чепеларе се включва в инициативата "Да изчистим България заедно"

Община Чепеларе се включва в инициативата  "Да изчистим България заедно"

Ръководството на община Чепеларе отправя покана към жителите на общината да подкрепят инициативата на БТВ “Да изчистим България заедно”, като се включат активно в почистването на 15.09.2017г.,съобщиха от общинската администрация.

През 2018 г. най-мащабната национална доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно” ще се проведе за осми път под егидата на bTV Media Group. Цяла България ще стане част от първото по рода си масово есенно почистване у нас, което ще се проведе на 15 септември. Изборът на есенна дата за провеждането на тазгодишната инициатива цели да посрещнем зимния сезон в чиста България и да възпрепятстваме негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци.

„Да изчистим България заедно” е стъпка от подготовката на страната ни за участие в първия Световен ден на почистването. Той ще се проведе през есента на 2018 г. и има за цел да обедини доброволците от 150 държави в най-голямата зелена и позитивна гражданска инициатива, която светът е виждал.

Община Чепеларе се присъединява към инициативата като призовава към активност и жителите на общината, които с действията и начина си на мислене, могат да се превърнат от доброволци за един ден в неизменни посланици на идеята за опазването на природата и създаването на по-чиста околна среда за живеене.

Вирни се горе