Община Чепеларе реализира проект „Спорт за децата в детските градини“

Община Чепеларе реализира проект „Спорт за децата в детските градини“

В трите бази на Детска градина – Чепеларе за втора поредна година се реализира проект по Програма „Спорт за децата в детските градини“ на Министерството на младежта и спорта

На 24.02.2017 г. между Министерството на младежта и спорта и Спортен клуб по сноуборд „Амер Спортс“, бе подписан договор № 36-00-261 за реализиране на проект по програма „Спорт за децата в детските градини“ в трите бази на ДГ – Чепеларе. Бюджетът на проекта е 3500.00 лв., предоставени по Програма „Спорт за децата в детските градини“ на Министерството на младежта и спорта.

Проектът цели да изгради сред децата знания, умения, навици и потребности за двигателна активност през целия живот, чрез сиситемни физически упражнения, спорт и създаване на потребност за водене на здравословен начин на живот.

По проекта престои да бъдат закупени нови спортни уреди и пособия за провеждане на различните видове физически занимания и игри за децата (елементарни технически умения и навици, характерни за леката атлетика, необходими за ежедневната физическа активност на подрастващите; упражнения по гимнастика за укрепване на опорно-двигателния апарат; спортни игри.)

Заниманията с продължителност 30 минути се провеждат два пъти седмично в рамките на дневния престой за четири групи, посещаващи ДГ – Чепеларе.

След лятната ваканция, от 15.09.2016 г. до края на проекта през декември 2017 г., Група 2 и Група 3 ще бъдат заменени от нови групи, тъй като 7 –годишните ще постъпят в първи клас.

Вирни се горе