Община Чепеларе подобрява структурата и функциите си чрез проект

Община Чепеларе подобрява структурата и функциите си чрез проект

Управляващият орган на Оперативна програма „Административен капацитет“ одобри проект на Община Чепеларе, финансиран по Приоритетна ос І „Добро управление”, Подприоритет 1.1. „Ефективна структура на държавната администрация”, Бюджетна линия BG051PO002/12/1.1-04 на ОПАК.

Стойността на проекта е 97 494,20 лв., а периодът за неговото изпълнение – 18 месеца,съобщиха от общината.

Проектът се осъществява по Договор No 12-11-18 от 25.09.2012 г. на Оперативна програма „Административен капацитет” 2007-2013г. съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът е насочен към подобряване на организацията на работа на общинска администрация Чепеларе за постигане на по – голяма ефективност и ефикасност на структурата и функциите й.

Специфичните цели на проекта са: Оптимизиране на структурата на общинска администрация Чепеларе.

Подобряване на организацията и координацията на работните процеси в администрацията на Община Чепеларе. Създаване на механизъм за мониторинг и контрол, който да гарантира устойчивост на постигнатите резултати. ДЕЙНОСТИ които ще бъдат реализирани по време на изпълнението на проекта са:

  1. Извършване на функционален анализ на общинска администрация – Чепеларе чрез Единна методология за провеждане на функционален анализ в държавната администрация;

  2. Подобряване на организацията на работните процеси в общинска администрация Чепеларе;

  3. Разработване и въвеждане на правила за мониторинг и контрол по внедряването и изпълнението на новите правила;

  4. Провеждане на съпътстващо обучение за служителите на общинска администрация – Чепеларе с цел прилагане на новите правила и методологии;

  5. Организиране и провеждане на работни срещи и дискусии;

  6. Дейности за информация и публичност;

Вирни се горе