Община Чепеларе гаси уличното осветление за един час, включва се в инициативата Часът на Земята 2016

Община Чепеларе гаси уличното осветление за един час, включва се в инициативата Часът на Земята 2016

Община Чепеларе за поредна година ще се включи в инициативата на международната природозащитна организация WWF България – Часът на Земята 2016.

В знак на съпричастност на 19 март 2016 год. (събота), от 20:30 до 21:30 ч. в гр. Чепеларе ще бъде изгасено уличното осветление и осветлението на фасадата на сградата на Община Чепеларе, съобщиха оттам.

По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

Това е най-мащабната акция в света и започва през 2007 г. в Австралия. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Частът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Община Чепеларе призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 19 март.

Вирни се горе