Обществена дискусия за проблема с натровените кучета в Девин

Обществена дискусия за проблема с натровените кучета в Девин

Обществена дискусия за проблема с бездомните кучета, предстои днес в Девин. Това се случва дни, след като в града бяха открити около десетина натровени кучета, между които и домашния любимец на кмета на града, предаде Дарик.

„Със загриженост към продължаващия проблем с бездомните кучета, каним потърпевшите собственици на домашни животни и такива, които имат отношение по въпроса на среща“, гласи съобщение на кмета на общината Красимир Даскалов, което се разпространява в социалните мрежи. Срещата ще се проведе в сесийната зала, в сградата на Общинската администрация в Девин от 14.00 часа.

В края на миналата седмица, градоначалникът на родопския град излезе и с призив към жителите на Девин, с който настоява да се спре с изключително нехуманния и брутален акт, на унищожаване на кучета, а именно чрез отравяне на четириногите.

Проблемът с бездомните кучета в община Девин, е на дневен ред от няколко месеца насам. Не веднъж, граждани са сигнализирали за движещи се глутници, които постоянно ги тормозят. Според ръководството на общината, вече са взети мерки в тази посока, като е сключен договор с лицензирана фирма, която ще извърши кастрация, вътрешно и външно обезпаразитяване и чипиране на кучетата.

Вирни се горе