Обръщение на кмета на община Неделино - Боян Кехайов

Обръщение на кмета на община Неделино - Боян Кехайов

Обръщение на кмета на община Неделино – Боян Кехайов във връзка с приключването на асфалтирането на пътя “с. Крайна – с. Долен”

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА НЕДЕЛИНО,

Днес 12.07.2018г. приключи асфалтирането на пътният участък с. Крайна-с. Долен. Един амбициозен проект, поставен ми от Вас като основен приоритет в управленския мандат.

Радвам се, че имам възможността да удовлетворя основната цел пред жителите на нашата община и по този начин да докажа воля и желание за справяне с приоритетите и целите за благото на района. За реализацията на проекта осигурих средства в размер на 900 000 хил. лв. без ДДС или 1 080 000 с ДДС. Тези средства са крайно недостатъчни за въвеждането в експлоатация на пътя и sn2никой не вярваше, че с осигурения ресурс ще успеем да асфалтираме пътя. Още повече, че за неговата подготовка бяха изградени 10 бр. водостоци Ф-1000, 1 бр. Ф-1500, бетонови стени с обща дължина 140 м. /1400 м3 бетон/, земна основа, пътна стабилизация, взривни дейности, оттоци и втоци.

Положеното количество асфалт е 2 070 тона. Във връзка с появили се спекулации в интернет от лица нежелаещи този път да бъде реализиран Ви уведомявам, че не само днес, а ежедневно извършвах проверки за строителните дейности. По проект е заложено дебелината на първият пласт асфалт да е със средна дебелина от 5см. и широчината на пътното платно от 6,50м.

От направената проверка установих, че дебелината на асфалта на определени места е над 14см., а платното се изпълнява с широчина от 6,90м.

Аз като кмет и гражданин на община Неделино съм загрижен и държа на качеството, тъй като отдавна съм разбрал и прозрял истината, че този път ще отвори вратите на нашата община към привличане на инвеститори, развитие на пазара и осигуряване на по-добра връзка на района с вътрешността на страната и граничният пункт „Маказа“ за Република Гърция, но преди всичко трябва да бъдем по-позитивни и отговорни за да успеем заедно. За информация на всички, за които пътя представлява интерес и желаят да разберат истината за изразходваните средства ще споделя следното:

За пътя Крайна-Долен от неговото стартиране до края на предишния мандат са били изразходвани средства в размер на 2 963 636.60 лв., от тях 2 100 000 лв. по ПМС и средства в размер на 963 536.60лв. (неразплатени дейности). Сами може да си направите съпоставката относно състоянието, в което беше пътният участък:

-черно трасе, осеяно с дупки и на места прекъснато от липса на водостоци, трудно проходимо с лек автомобил. Само за сравнение ще Ви посоча за така нареченият „Бент“ в реката община Неделино е платила сума в размер на 932 938.81 лв., т.е. с 32 938.81лв. повече от това, което направих за пътя Крайна-Долен.

Знам, че по-голямата част населението ме подкрепяше в начинанието да изградим пътя Крайна-Долен и съм убеден, че всички ние се радваме на този факт. Каня всички Вас на официално откриване на пътният участък на 18.07.2018г. /сряда/ от 11:00 часа! Лично от мен е организиран курбан за безаварийно и безпроблемно движение по пътя.

С уважение,

БОЯН КЕХАЙОВ

Кмет на община Неделино

Вирни се горе