Обръщение на кмета на Девин Цветалин Пенков

Обръщение на кмета на Девин Цветалин Пенков

Уважаеми съграждани, жители на Общините Девин, Борино и Доспат,

В годината на 100 годишнината от освобождението и обявяването на независимостта на Девин ние жителите на трите общини Девин, Борино и Доспат сме поставени в безпрецедентно трудна житейска ситуация. Наследството Което получихме по отношение на болницата и общината от предходните управления, трупано последните петнадесет години е много тежко. Вече от почти една година „МБАЛ – ДЕВИН”- обслужваща три общини- не функционира. Нарушено е трайно и драстично предлагането на адекватни здравни услуги на населението.

Възстановяване статута на „МБАЛ – ДЕВИН” и здравеопазването в района на трите общини Девин Борино и Доспат е основен приоритет на Общинския Съвет, на Кмета и на Общинското ръководство. Искам да Ви уверя, че дори в тези трудни условия , ние не сме престанали да работим за тази основна цел. В рамките на последните 6-7 месеца, проведохме многократни срещи, разговори и дебати включително с всички държавни институции имащи отношение към проблема.

Уверен съм, че Правителството на Република България ще направи необходимото за решаване на проблемите на здравеопазването в нашия край.

Необходима ни е вярата и подкрепата на всички вас. Общинските ръководства на трите общини и цялата общественост, заедно ще направим всичко възможно да мотивираме и накараме управляващите да погледнат към проблема с нужната загриженост и спешни мерки. Възстановяването на дейността на Болницата и здравеопазването, не е лукс а необходимост. Заедно с Вас, аз като кмет и общинското ръководство ще мотивираме всички законови средства за постигане на целта, включително провеждане на обществен дебат, организиране на кръгла маса, иницииране на шествие – митинг и други.

Общинското ръководство и аз като кмет, ще продължим да правим всичко възможно за възстановяване дейността на „МБАЛ – ДЕВИН” и здравеопазването. Уважаеми съграждани, нека бъдем здрави и да имаме сили, сплотеност и увереност за запазване на нашата болница!

Кмет Община Девин – Цветалин Пенков

Вирни се горе