Оборудват автобусните спирки в Смолян с чували с пясък и сол

Оборудват автобусните спирки в Смолян с чували с пясък и сол

Над 50 чувала с пясък и сол предостави почистващата фирма „Титан Клинър” за поддържане на автобусните спирки в Смолян. По нареждане на община Смолян втори ден екипите на фирмата зареждат спирките с инертни материали, с които да се опесъчават спирките. Целта е безопасността на хората, които пътуват с градския транспорт. Чувалите се поставят около спирките, като служители по чистотата и хора от Програмите за заетост към местната администрация са натоварени със задачата да опесъчават местата за чакане на автобуси. Мярката се прилага за пръв път в Смолян. По този начин всички чакални са обезопасени и няма опасност за инциденти с гражданите.

За пръв път този зимен сезон, фирмата зарежда с пясък и сол и временни депа по кварталите на града. По заявка на граждани се доставят определени количества за труднодостъпни и стръмни улици, които хората сами да опесъчават при нужда. Основно става въпрос за третостепенни улици, които се обработват на по-късен етап.

В Смолян, Чепеларе и Мадан пътищата са проходими при зимни условия. Пътните настилки са частично заледени, но се опесъчават. Въведени са ограничения по пътя Смолян- Мугла. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета в участъка от Затворническото общежитие до селото.

Вирни се горе