Областният управител посрещна министърът на отбраната Велизар Шаламанов

Областният управител посрещна министърът на отбраната Велизар Шаламанов

Министърът на отбраната Велизар Шаламанов днес бе на работно посещение в Смолян. Той бе съпроводен от командира на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев, началника на политическия кабинет Илия Налбантов и съветника по ресурсните

въпроси проф. Тилчо Иванов. Министър Шаламанов бе посрещнат в Областната управа от управителя на област Смолян инж. Димитър Кръстанов, командира на 68-а бригада „Специални сили” бригаден генерал Михаил Попов и командира на 101-ви Алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров. На срещата присъства и кметът на община Смолян Николай Мелемов.

Министър Шаламанов заяви, че една от основните цели на посещението е чрез съвместни усилия да се намерят подходящи проекти и решения за благоустрояване на военни имоти с отпаднала необходимост, чиито брой в страната е над 1100. По негови думи охраната на ненужните имоти струва твърде скъпо на министерството и едно от решенията по места е чрез осъществяване на процедура по безвъзмездното им прехвърляне на общините. В тази връзка Областният управител изтъкна, че има два военни обекта в региона на Смолян, за които се проявява инвестиционен интерес. Това са закритият военен район в квартал Устово и бившата складова база в местността Забатско. Инж. Димитър Кръстанов бе категоричен, че може да се разчита на пълно съдействие от страна на Областна администрация при изпълнението на бъдещите проекти. И областният управител и кметът на община Смолян, подкрепени от командира на 101-ви Алпийски батальон, увериха министъра на отбраната, че както между отделните институции, така и между тях и военното поделение се поддържа работеща комуникация и добри отношения, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Вирни се горе