Областна администрация Смолян получи втора награда в конкурс на „Фондация за прозрачни регламенти”

Областна администрация Смолян получи втора награда в конкурс на „Фондация за прозрачни регламенти”

На 16.05.2013 г. на тържествена церемония в Метрополитън Хотел София за пета поредна година бяха връчени Годишните призове за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в България. Областна администрация Смолян получи втора награда в категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на празрачност в действията на администрацията”, с практиката „Хората в администрацията-ключ към европейско сътрудничество”. За първа година Областна администрация Смолян е обявена за един от най-добрите партньори на гражданското общество, благодарение на активното и партньорство с Нестопанска организация “Център за алтернативно развитие на Родопите” – Смолян, което датира от няколко години. Тази награда е оценка за усилията, които екипа полага за отваряне, достъпност и прозрачност на институцията,съобщиха от областната управа.

Първата награда в категорията и статуетка, изработена от скулптура Райнис Гелов получи Областна администрация Бургас. “Да чуем младото поколение, то има какво да ни каже за безопасното движение по пътищата” е инициативата, с която бургаската администрация е събрала най- много гласове. На трето място бе класирана Областна администрация Варна

Вотът на гражданите в гласуването на интернет страницата на „Фондация за прозрачни регламенти” (www.ftr-bg.org) определя носителите на приза в категориите за най-добра практика на партньорство с гражданското общество.

Годишните призове на „Фондация за прозрачни регламенти” са прекрасна инициатива, която мотивира всички администрации да участват и подобряват своето представяне, да бъдат прозрачни и отворени към обществото, както и да се стемят към устойчиво прозрачно управление.

Вирни се горе