Нови 15 см сняг по високите места в Смолянско

Нови 15 см сняг по високите места в Смолянско

Нови 15 см сняг паднаха по високите места в Смолянско, след като почти цяла нощ валя сняг, а на места продължава. В по-ниските части вали дъжд, придружен с гръмотевици.

Заради новият снеговалеж има отново въведени ограничения по пътищата в областта. През прохода „Превала“ и Пампорово, всички моторни превозни средства трябва да са с вериги, като е забранено движението на тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета, съобщиха от дежурната част на Областно пътно управление. Те уточниха, че няма затворени пътища, но движението се извършва при зимни условия, според информация на Дарик.

Вече е ограничено и движението за МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета през проход “Рожен”, поради обилнrs снеговалеж.

„Машините продължават да обработват пътните настилки, има опасност от падащи камъни по пътните платна в цялата област, а заради снега е възможно да има и опасност и от падащи дървета. Призоваваме шофьорите да бъдат внимателни и да шофират внимателно“, коментираха още от Пътното управление в Смолян.

По данни на Планинската спасителна служба, в Пампорово новата снежна покрива е около 15 см, като е имало леко прекъсване на снеговалежа през нощта, като се образувала и мъгла.

Вирни се горе