Нова панорамна площадка привлича туристи в Могилица

 Нова панорамна площадка привлича туристи в Могилица

Нова панорамна площадка посреща туристи над смолянското село Могилица. От платформата на площадката се открива прекрасна гледка към Родопа планина. Атракцията се намира над с. Могилица на 1351м. надморска височина. Посетителите на атракцията могат да се разходят по метална конструкция, върху която има дървена пътека, а накрая се стига до прозрачна част от подсилено стъкло. От там туристите имат възможност да видят височината под краката си.

Панорамата е интересно допълнение за туризма в региона и със сигурност ще привлича любители на природата, които искат да съзерцават красивата планинска гледка от „покрива на Родопите”.

Разходката до панорамната площадка може да се съчетае и с посещение на легендарната пещера Ухловица, намираща се само на няколко километра от Могилица.

Тази панорамна площадка отдавна е мечта на кмета на Могилица Милко Кисьов. През 2019г. той кандидатства с проект в Община Смолян, която откликва на идеята и тази година проектът получава финансиране по Програмата за развитие на туризма на Община Смолян за 2019-2020г.

В изграждането на площадката са участвали служители на ТП ДГС – Смилян, както и много доброволци от Могилица и Арда. Така с общи усилия новата атракция вече е факт.

Как да стигнете до там?

Разстоянието от с. Могилица до площадката е 9 км. Може да резервирате джип в селото или ако разполагате с високо проходим автомобил ще се придвижите по маркирания горски път. Другата възможност е да се изкачите до ливадите в м. “Потока” пеша по вело трасета, които започват от Широк мост. От там разстоянието до площадката е 1,5км. Преживяването си струва.

Вирни се горе