Нов площад радва жителите и гостите на Неделино

Нов площад радва жителите и гостите на Неделино

Официално бе открит обновения централен площад в град Неделино. Стотици неделинци и гости на общината присъстваха на събитието. Специални гости бяха председателят на парламентарната група на „Патриотичен фронт“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов, председателят на комисията по култура и медиите в Народното събрание Полина Карастоянова, народните представители Валентин Касабов, Димитър Байрактаров и др. Тържественото мероприятие бе уважено и от директора на телевизия „Скат“ Данчо Хаджиев, съобщиха от общинска администрация Неделино.

Кметът на община Неделино Стоян Беширов изрази общата удовлетвореност на екипа му от успешното реализиране на един от значимите за града. Благодари на всички, които са били ангажирани с реализирането на проекта.

Беширов и Симеонов прерязаха лентата на обновения площад и откриха обновения площад и заедно с останалите официални гости разгледаха новия център.

Централната градска част придоби съвременна визия по проекта на община Неделино – „Подобряване и разширение на Градски площад”, финансиран по програмата за развитие на селските райони. Реконструкцията на централния площад е една от мащабните дейности на общината с видим положителен и дългосрочен ефект за естетизацията на града, както и подобряването на условията на живот за неговите жители и развитието на туризма, посочиха от общината. Посетителите на града могат да се радват на нови зелени площи, засадени нови растения и дървесни видове. Освен нова настилка, е поставена нова отводнителна система и монтирано ново модерно парково осветление. Осигурени са богатство от светлини и водни ефекти.

Вирни се горе