Нов обилен сняг вали в Смолянско, движението с вериги в почти цялата област

Нов обилен сняг вали в Смолянско, движението с вериги в почти цялата област

Силен сух сняг вали на територията на общините Смолян, Чепеларе и Мадан. Снегът заваля около 04.00 часа и вече натрупа нова снежна покривка между 5 и 10см. По обилен е валежът по високите части. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета на територията на Смолян, Чепеларе, високата на зона на община Мадан.

Температурата към 07.00 часа е минус 6 градуса като има условия за поледици. Заради снегонавявания от над 3м. е затворен пътя Смолян- Мугла в района на връх Новак. Три машини работят за разчистване на преспите. Участъкът до сметището и затвора е почистен и проходими при зимни условия- с вериги, без ремаркета и полуремаркета. Същите ограничения са въведени и по направлението за село Турян.

В Смолян работят шест машини, които основно опесъчават централните и второстепенни улици. В Чепеларе работят 2 машини, 8 в община Мадан. Очаква се снеговалежът да спре след 09.000 часа, а облачността да започне да се разкъсва. Температурите обаче ще останат ниски.

Вирни се горе