Нормализира се пътната обстановка на територията на общините Смолян и Чепеларе

Нормализира се пътната обстановка на територията на общините Смолян и Чепеларе

Улиците в Смолян са почистени до асфалт,довършват се третостепенните улици в кварталите „Каптажа” и „Долно Райково”. В много от улиците на Смолян, особено в жилищните райони с блокове продължават проблеми с безразборно паркирани автомобили, които затрудняват достъпа на техниката. В сила са следните ограничения: всички автомобили да са задължително с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, „Смолянски езера”, кв. „Езерово” и прохода Превала. С повишаване на температурите започна и снеготопене, като се очаква до вечерта, голяма част от новообразувалата се снежна покрива да изчезне.

Четири машини продължават разчистването на пътя до село Мугла и Регионалното депо за битови отпадъци в местността „Теклен дол”. Един снегорин работи по пътя за село Турян, работи и машина за опесъчаване.

В Чепеларе улиците също са почистени до асфалт.

Според синоптичната прогноза, с която разполага пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” , до края на деня и през нощта не се очакват нови валежи. Температурите обаче ще се понижат до минус 4 градуса, което ще създаде условия за поледици утре сутрин, заради което ще се работи основно по опесъчаването на улиците. Утре, педи обяд, ще започнат нови валежи от сняг, като се очаква нова снежна покривка от 8см. По-значителни валежи от сняг в региона се очакват в периода 15-18 февруари.

Вирни се горе