Николай Мелемов: Подвигът и делото на Апостола ни дават самочувствие като нация и място в Европа

Николай Мелемов: Подвигът и делото на Апостола ни дават самочувствие като нация и място в Европа

Кметът на Смолян Николай Мелемов участва в проявите посветени на 139 години от гибелта на Апостола- Васил Левски, които се проведоха вчера и днес в града ни.

Той се включи снощи в традиционното факелно шествие от читалище “Балкански просветител” в Райково до двора на ПМГ "Васил Левски".В словото си пред гостите, гражданите, учениците и ръководството на гимназията Мелемов каза, че Левски ни дава пример как трябва да живеем и умрем за родината си. Затова всеки от нас трябва да носи в сърцето си паметта за него и заветите му. Подвигът и делото на Апостола ни дават самочувствие като нация и място в Европа.

Уникалното е , че денят на една гибел може да се превърне във всенароден празник, подчерта в словото си и специалният гост на проявите от образователното министерство Мария Бенова.Гост на тържеството беше и зам.-областният управител Чавдар Фурлански. Всички присъстващи на тържеството на колене почетоха паметта на Дякона. След словата признателни смолянчани,партийни организации, областни и общински структури поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски в двора на ПМГ.След това имаше и митинт заря,съобщиха от Медиен център на община Смолян.

Днес в Спортната зала се проведе за втори път състезание “Лъвски скок” между училищата с патрон „Васил Левски“ от област Смолян. Заявка за участие направиха от 8 училища с патрон “Васил Левски”. Николай Мелемов също присъства на състезанието. Проявите, в памет на Апостола, се организираха от община Смолян, Общински комитет „Васил Левски”, Регионалния инспекторат на МОНМ и ПМГ "Васил Левски”.

Вирни се горе