Николай Мелемов: Общината винаги е помагала на театъра и пак ще помага

Николай Мелемов: Общината винаги е помагала на театъра и пак ще помага

Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и директорът на РДТ Румен Бечев проведоха среща с кмета Николай Мелемов и заместничката му Венера Аръчкова. Помощ от община Смолян поискаха Мутафчиев и Бечев. Към края на месец ноември задълженията на РДТ са към 31 хиляди лв. Не е вярно, че общината не е помагала на театъра досега, помагала е много , но за да си стъпим на краката ни е необходима помощ, посочи на срещата новият директор на РДТ „Николай Хайтов”. Христо Мутафчиев каза, че ще проведе разговори с Министерство на културата, за да се помогне на Смолянския театър. В шеговит тон известният актьор каза, че миналото е история, настоящето е истерия, а бъдещето е в нашите ръце.

Мелемов посочи, че общината е помагала на театъра и пак ще помага. Бяха набелязани и конкретни мерки, за да се стабилизира културната институция.

Актьорът Румен Бечев е новият директор на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов" в Смолян, след Крум Филипов подаде оставка. Бeчeв e зaвъpшил HATФИЗ “Kpъcтьo Capaфoв” пpeз 1988 г. Toй e aвтop и peжиcьop нa 56 дoĸyмeнтaлни филмa зa ceлищaтa в Poдoпитe. Πpeдceдaтeл e нa Cдpyжeниe “APT Цeнтъp-Taлaнти нa Бългapия”. Дългoгoдишeн aĸтьop в смолянския театър.

Вирни се горе