Неделино започна акция за близнаци, останали кръгли сираци

 Неделино започна акция за близнаци, останали кръгли сираци

Трагедия потресе Неделино. Градът започна акция за двама шестокласници близнаци, които останаха кръгли сираци след смъртта на баща им.

Шестокласниците Борислав и Ивайло Хаджиеви загубват майка си като малки. Катя си отива от онкологично заболяване. Вчера издъхва и баща им Здравко. Преди време баща им паднал от дърво и имал травми, след това го довърши онкозаболяване. В социалните мрежи тръгна призив да се помогне на двете момчета финансово и морално.

Ренета Рашева пише: “Парите или нашата помощ няма да върнат думите “мама” и “тате” на устните на тези деца, но можем да подарим малко разбиране и финансова помощ, за да намалим липсите поне....всеки може да помогне! Почивайте в мир, Катя и Здравко....Неделино ще бди над рожбите ви!”

Днес в родопския град изпращат в последния му път бащата на двете деца.

Кметът на община Неделино Боян Кехайов заяви, че се обмислят начини, с които да се помогне както от общината, така и чрез инициативен комитет, който да събира дарения за близнаците. Със съдбата на децата се ангажира и депутатът д-р Даниела Дариткова, пише “24 часа”.

Вирни се горе