Неделино се справи с водния недостиг, посрещат хиляди участници в Първия балкански фолклорен фестивал

Неделино се справи с водния недостиг, посрещат хиляди участници в Първия балкански фолклорен фестивал

Цяла седмица граждани-доброволци, служители от общинската администрация, учители от училища и детски градини, както и работници от различни ведомства и организации бяха на четирикилометровия канал за преодоляване на суровия воден режим, който мори Неделино от месец насам. Благодарение на себеотрицанието и трудолюбието на хората, както и мотивацията, че предстои Първия балкански фолклорен фестивал, водени от своя градоначалник Стоян Беширов, неделинци копаха на ръка без да почиват две съботи и недели. В неделя вечер, когато дойде първата капка от планинския водоизточник, всички се радваха от сърце, се казва в изявление на общинска администрация – Неделино.

От сърце благодаря на своите съграждани и им пожелавам здраве и късмет. Знам, ще посрещнем спокойно многобройните гости от страната и чужбина, ще им предложим типичното наше гостоприемство, карало ни през вековете да се чувстваме горди, заяви Стоян Беширов – кмет на общината.

Продължава доброволният труд за изчистване на улиците в града и подготовката му за предстоящия празник. В момента работата е подчинена на предстоящия Празник на Неделино и Първия балкански фолклорен фестивал, в който ще вземат участие около 3 000 самодейци – 120 състава и 120 индивидуални изпълнители от всички фолклорни области на България, както и гости от Македония, Сърбия, Румъния, Молдова, Гърция и Турция.

Вирни се горе