Неделино се побратимява с Мароня Сапис

Неделино се побратимява с  Мароня Сапис

На свое заседание Общинският съвет даде зелена светлина за идеята Неделино да се побратими с община Мароня Сапис от Северна Гърция. Предложението се роди при едно от посещенията на кмета на общината в гръцката местна общност, беше доразвита по време на Единадесетия национален фолклорен фестивал, когато пристигна тук кметът на Мароня Сапис Илиас Йоанакискато председател на международното жури.

Преди една седмица общинските съветници в Мароня Сапис взеха единодушно решение да потърсят приятелство и взаимноизгодно сътрудничество с българската община. Част от ръководния екип на общината е гостувал в Неделино и имат пълна представа за нашите възможности, за идеите ни за съвместна работа по проекти и програми, за пълната ни отвореност към всички балкански съседи.

След заседанието на Общинския съвет, кметът на община Неделино Стоян Беширов оповести, че в близките няколко дни предстоят интензивни контакти с гръцките му колеги и до средата на м. ноември Споразумението за побратимяване между двата града ще бъде подписано. Церемонията ще се състои в гр. Неделино. След това група самодейци от читалищата в общината, бизнесмени и общински служители ще направят визита в южната ни съседка, за да покажат на маронийци, какви сме ние неделинци. Това е втората гръцка община, с която Неделино се побратимява и влиза в режим на съвместно сътрудничество.

Вирни се горе