Наградиха победителите от конкурса „Баба Марта бързала, мартенички вързала“

Наградиха победителите от конкурса „Баба Марта бързала, мартенички вързала“

Кметът Николай Мелемов награди победителите от конкурса „Баба Марта бързала, мартенички вързала“. Плакет на община Смолян получиха призьорите – ДГ „Буратино“ и ППМГ „Васил Левски“. Наградите бяха връчени на директорките на образователните институции Вилина Терзиева и Мария Илиева. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ в Община Смолян съвместно с ЦПЛР-ОДК-Смолян организираха този благотворителен конкурс за най-активно участие на образователна институция за ръчно изработване на мартеници. За участие в него беше необходимо учебните заведения – училища, детски градини и ЦПЛР да изпратят изготвените творби от името на институцията, като напишат името на детето и класа на всяка мартеница. Всяко училище и детска градина можеше да изпраща неограничен брой ръчно изработени мартеници.

В благотворителната инициатива участваха 645 деца, които изпратиха 5 206 мартенички. Кметът Мелемов, МКБППМН и ЦПЛР-ОДК –Смолян благодарят на всички, които се включиха в начинанието. Всеки участник ще получи грамота. Мартеничките се продаваха на подвижен благотворителен базар на Стария център. Целта на инициативата е набиране на средства, предназначени за подпомагане на деца в здравословна нужда или социално слаби семейства.

Поради огромния брой мартенички, които получихме, тези които останат, ще бъдат подарени на смолянските медици, които са на първа линия в борбата с COVID – 19, посочиха секретарят на МКБППМН Сийка Алексиева и директорът на ЦПРЛ-ОДК Гинка Михайлова.

Вирни се горе